Alleen al voor die paar facsimile-weergaves van enkele Kresse-originelen is deze bundel meer dan de moeite waard. Voorts een inkijk in de carrière van ’s Neerlands grootmeester. Over De Zang van de prairiewolven: een les in nederigheid en dat je alle signalen van de natuur moet leren lezen. Mes-tis-soh moet zijn vooroordelen ten opzichte van de prairiewolven herzien. Mes-tis-soh moet niet steeds aan zichzelf denken. En Mes-tis-soh moet beseffen dat water kostbaarder is dan goed. Ja, wil je overleven, moet je relativeren. De Zang van de prairiewolven, eenvoudig, maar sterk. Over De weg van de Wraak: moraal van het verhaal: volg het zonnige pad, niet dat van de wraak. Letterlijk kinderlijk eenvoudig, maar best intens. Kresse gebruikt een beperkte cast om je te leren dat een oog om een oog niet het meest zinnige principe is. Al zijn de verhalen in een bepaalde gloed ingekleurd, toch vraag je je af hoe de strip zou overleven indien de inkleuring anders was geweest. Desalniettemin, wederom sterk werk van Kresse. Over De welp en de wolf: een ongewone benadering van de Indianen, niet het gebruikelijke Wilde Westen vol blanke rovers. Neen, Kresse gaat verder terug in de tijd toen de Spanjaarden hetzelfde deden: hen verjagen of erger, gevangennemen om als slaven te gebruiken. Twee koppige karakters tonen hoe menselijk Kresse alles schrijft en beschrijft met zeker Welp, het kind, zeer aanhankelijk voor hetgeen hij verloren had, zijn paard. Mooi.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *