Keek jij ook onlangs naar de documentaire op Canvas of had je al elders de reeks opgepikt? Het sloeg alvast in deze corona-tijden in als een atoom-bom. VZW Tsjernobylkinderen is een Vlaams organisatie die elk jaar activiteiten organiseert voor kinderen uit de besmette gebieden rond de kerncentrale van Tsjernobyl.
Zopas verscheen een speciaal album uit de reeks Senne en Sanne over de kernramp van Tsjernobyl. “De Tsjernobylkinderen Olga en Sergei vatten samen met Senne en Sanne het plan op om naar Tsjernobyl van 1986 te reizen. De aanvankelijke bedoeling om een ontmoeting tussen Olga en haar opa Vasili te organiseren, loopt uit op een race tegen de klok. Opa Vasili was brandweerman ten tijde van de nucleaire ramp in Tsjernobyl. Bovendien heeft Sergei zijn eigen agenda. Zijn plan is vermetel maar ook ronduit gevaarlijk. De scene waarin Olga haar zwaar bestraalde opa opzoekt in een kliniek in Moskou grijpt naar de keel. Onze vrienden komen in het vizier van de KGB. Vanaf dan is het alle hens aan dek. Alweer een topalbum in deze spraakmakende stripreeks van Marc Verhaegen.” De opbrengsten van dit album gaan integraal naar de VZW. Dus waarom niet dit project ondersteunen en één exemplaar bij ons bestellen. info@expo59.be is het juiste adres.
9789464005127 Senne en Sanne SC Tsjernobyl 10.00
9789464008135 Senne en Sanne HC Tsjernobyl 18.00

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *