Echt waar een compleet verhaal? De echte tegenstander is nochtans nog niet uitgeschakeld. Sergio Bonelli Editore, dus je weet met een fumetti te vmaken te hebben, een dikke Italiaanse knoert gemaakt door professionals. Hetgeen afbreuk doet aan de vertelkracht is de erg afstandelijke, mechanische inkleuring. Zwartwit zou deze Magic Wind veel zwoeler blazen. Een knappe invulling van het geschrevene: “Hoe kun je inschatten of iemands tong eerlijk is als je het gezicht er niet bij ziet terwijl het spreekt en het geluid van de woorden ontbreekt?” Met daaropvolgend “Veel blanken schrijven om te misleiden, terwijl anderen op zoek naar waarheid ervaringen veinzen die ze nooit beleefden. Zo kunnen ze leven zonder risico. De schrijvende romanticus of de critici onder de loep genomen. Lame Horse is duidelijk niet zo lame. Magic Wind, met Edgar Allan Poe in een sjamanistische journalistieke hoofdrol.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *