Het koninkrijk Frankrijk wordt geplaagd door oorlog en religieuze twisten. Commissaris Nicolas Le Floch krijgt de opdracht onderzoek te doen naar de mysterieuze dood van de zoon van een hoveling uit kringen rond de kroonprins. Zijn onderzoek voert hem ver in de entourage van de koninklijke familie en Madame de Pompadour. Dat is niet zonder risico’s.

Dobbs heeft de smaak van superdetectives te pakken, na Sherlock Holmes mag hij zich uitleven op deze Franse variant, ogenschijnlijk een broekventje met een opmerkelijke opmerkingsgave. Dobbs en Parot gaan stapsgewijs te werk en nemen uiteindelijk al de tijd om alles uit de doeken te doen, noodzakelijk om de complexiteit van de intriges met de lezer te delen. Tekenaar Chaiko minimaliseert de decors en probeert dat via de kleuren verder op te lossen. Het voelt aan als een leegte. En toch straalt Nicolas Le Floch magie uit die bij deze efficiënte detective goed thuishoort.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *