Uitgevers moeten hun topauteurs soms in de watten leggen, een stukje erkenning uitstralen voor de productieve, noeste arbeider die trouw jarenlang commercieel materiaal afleverden, toch zeker wanneer het succes verzekerd is. Hec Leemans is zo’n zeldzaam specimen, loyaal en steeds braafjes de pagina’s bezorgend, al dan niet uitgetekend of uitgeschreven. En dat voor twee verkooptopreeksen in het Standaard Uitgeverij-fonds. Een overzichtsinterviewboek, al dan niet verlieslatend, drong zich op en is het minste folietje dat de publicist zich wil veroorloven. Thematisch en overzichtelijk overschouwt David Steenhuyse de rijkgevulde carrière van de schrijver/tekenaar, een man die leeft van en voor het métier met een klare kijk op de stripwereld. De interviewer is zo vrij om positie in te nemen qua voorkeuren en durft het vuur aan de lont te steken. Maar Hec Leemans is zo beschaafd en gemodereerd dat je van hem op papier niet vlug aanstootgevende zaken zal lezen. Het interviewboek is dan ook wat het moet zijn: even braaf als een reguliere FC De Kampioenen-strip. Het moge duidelijk wezen, volgens dit manuscript is Hec Leemans zijn plezant.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *