Op zich is deze verstripping van John Tanners levensverhaal niet anders dan de pioniersverhalen die je van de Nieuwe Wereld hebt kunnen lezen dankzij Jean-François Charles, Maryse en Erwin Sels, het ontvoerde blankenkind dat terechtkomt bij de Indianen en aldaar grootgebracht zal worden en hun gewoonten zal aannemen. De kracht van de strip zit hem in de schoonheid. Terwijl Perrissin de wreedheid accentueert en het overlevingsinstinct laat prevaleren (hoewel), pakt Pavlovic uit met een schilderachtige Indian Summer-schoonheid die je zelfs in Manara’s-Pratt-duoversie niet tegenkwam. Een lust voor het oog. Bovendien ben je natuurlijk benieuwd hoe het John verder gaat tijdens zijn volwassenwording.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *