Een van de beste in het Nederlands verschenen strips van het jaar 2019. Gaat alle verdienste naar Volker Kutschers roman of is het Arne Jysch die weet wat adapteren is? Jysch zorgt er voor dat je een goed getimede, perfect ritmisch gesneden filmnoirthriller kan lezen. De spiraal waarin Gereon Roth terechtkomt, doet denken aan de grote klassiekers waarbij je Humprey Bogart meteen de hoofdrol zou willen laten spelen. Glashelder van intrige, dus inderdaad niet te overcomplex, met plotwendingen die je maag doen keren. Intens, verrassend en superspannend. En toch ligt de verdienste niet enkel bij de sublieme plot, noch aan het bewerkingstalent van Jysch. Ook zijn tekenkunnen overstijgt de middenmoot en zorgt voor een realistische detective die je naar adem doet happen. Rudimentair, haast storyboardend met een elementaire elegantie. Zet het spotlicht op Schaduw over Berlijn, een groot deel van je verzameling wordt erdoor overschaduwd.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *