Voer voor historici die de stoffige geschiedenisles met prentjes willen opfleuren. Een gemakkelijke keuze om moeilijke materie aanschouwelijker aan de man te brengen. Hoewel, zijn er ondertussen al niet genoeg documentaires om uit te puren? Vooral als je het gevoel hebt dat behoorlijk wat passages berusten op fotografisch beeldmateriaal? Of op zijn minst gemanipuleerd om de ‘juiste’ shot in beeld te brengen. Hitler die figuurlijk oog-in-oog staat met Stalin, het mag dan een goed beeld geven van hoe het in de breinen van die twee potentaten aan toeging, als strip is het zo braafjes en zielloos dat je noch voor de een, noch voor de ander kamp kiest. Maar dat was ongetwijfeld ook niet de bedoeling. Het fotorealistische tekenwerk van Le Hénanff creëert nochtans hoge verwachtingen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *