De sociaal bewogen Marc Verhaegen pikt Senne & Sanne terug op om hen te plaatsen in het kader van de grote Russische ramp in Tsjernobyl. In Sus & Wis kon de schrijver/tekenaar een beroep doen op de teletijdmachine om in het verleden te grabbelen, hier is het knuffelkonijn Krolik die de klus klaart. Ondanks de didactische, goedmoedige insteek om het project Tsjernobylkinderen vzw onder de aandacht te brengen, is het gelukkig geen belerende vingerwijzing geworden. Het vertelt op een realtief natuurlijke wijze een beetje het relaas en de effecten van wat deze nucleaire bom heeft veroorzaakt. Verhaegen, onterecht verguisd na de spanningen met de erven Vandersteen, geeft wederom het beste van zichzelf en bewijst dat je realisme in fictie kan verwerken, of andersom. Tsjernobyl, een meer dan lezenswaardige strip

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *