Initiatieven zijn er om aangemoedigd te worden, ondersteunende initiatieven nog meer. Deze poging om de stripspeciaalzaken een duwtje in de rug te geven tijdens de corona-lockdown, in de hoop dat er meer lokaal geshopt zou worden en alle verloren verkoop zou wegvloeien naar identiteitsloze internetgiganten, mag dan nobel zijn, het heeft ook een dubbel kantje. Weg te geven bij een aankoop van 15 euro, te betalen voor de winkelier. Natuurlijk dekt die winkeliersbijdrage het gratis werk van de artiesten, waar een groot deel ervan zelf al in een ongelukkige situatie beland zijn, niet, noch de uitgeversinspanningen. Het is alvast een mooie geste. Heeft het daadwerkelijk iets teweeg gebracht? Waar het schoentje vooral knelt, is de middelmatigheid. De ene al wat vluchtiger getekend dan de andere. Balans, Striphelden versus corona is geen coffeetableboek waarin je kan uitpakken, eerder vlot weglezende wc-‘literatuur’, een boekje dat je over enkele jaren in grote getale op rommelmarkten kan terugvinden.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *