Het alledaagse leven van een ordinaire bureaucraat uitgebeeld door Paco Roca. Wat kan die man het ordinaire immens goed uitbeelden. Alsof je een goed ge├źnsceneerde documentaire zit te bekijken, vol achter-de-schermen-informatie de strijd van David tegen Goliath in een afwachtende houding meebelevend. De simpliciteit, het elliptische (het verspringen in de tijd), de eenvoudige warmte, kortom het menselijke. Roca weet je perfect bij deze zakelijke thriller te betrekken, met zelfs een beetje love interest. Geschiedenis vermengt met internationale politiek en spionage, Tom Cruise mag zich opmaken voor een portie Mission Impossible, zij het dan zonder actie. Leest als een snelheidstrein. Mooi.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *