De Nederlandse uitgevers denken dat in het kader van hun waterige natie en hun veroveringsverleden via de WIC en VOC het opportuun is elke onvervaarde stripvaarder een kans te geven op de markt. Vaak zonder kritisch inzicht. De Zeearend is zeemzoet met centraal een hoffelijke piraat die naast boten veroveren zich ook toespitst op vrouwelijke schepen. Met Enea Riboldi als artieste is de getekende insteek sensueler en minder agressief. Romantiek in plaats van platvloerse seks, toch schuwt ze naaktscènes niet. Dit eerste deel biedt weinig opwinding. Extra demotivator is de bedenkelijke vertaling. Zaken als Diegene die, Herneem jezelf (in plaats van verman jezelf) en vooral Daar we in de hutten op het campagnedek verblijven, daar is een aanwijzend voornaamwoord.

5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *