Het uithangbord van de uitgeverij heeft ondertussen zo veel zijsprongetjes gemaakt om het tanende succes van de hoofdreeks op te vangen. Natuurlijk wordt er voortdurend krampachtig gezocht naar herbronning of herpositionering van de drager in de markt, dat gebeurde ook met de nieuwe teams die zich op Robbedoes mochten ‘wreken’. In de hoop jongeren achter zich te scharen, en beseffend dat op cinematografisch gebied de superheroes furore maken, storten Vehlmann en Yoann zich op dat genre. Naar analogie van de returnende donkere Knight wordt de geprepensioneerde bellboy verplicht zijn pak terug aan te trekken en orde op zaken te stellen. Toch zeker nu iemand anders zijn gedaante heeft overgenomen. Superheld tegen wil en dank heeft potentieel, bezit een enorme drive en amuseert. Toch mis je dat grootse, verwonderlijke om je helemaal in te palmen. De formule geeft slechts een steekvlammetje, geen vonken! Herkansing bij deel 2!

6,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *