Jan Vriends lapt alle stripregels aan zijn laars en tekent er ongebreideld, haast ongestructureerd op los. Het oogt op het eerste zicht niet mooi, is verzadigd en ongebalanceerd van kleuren, en toch heeft zijn werk charme. Dat komt net door de spontaneïteit, het zich nergens iets van aantrekken en dat jeugdig enthousiasme dat hoofdpersoon Roos uitstraalt. Leunt inhoudelijk zeer dicht aan bij de leefwereld van jongeren en is daarom ook voor de ouders best herkenbaar. Dit derde deel handelt over de onbezonnen vakantieperiode die vervelend en langdradig lijkt, maar toch sneller voorbijflitst dan je denkt eens de eerste schooldag aanbreekt. Roos Vinks Vakantie!, het ziet er niet uit, maar schiet wel raak.

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *