Als de grondwet in USS Constitution ons iets leert, is het dat je als schrijver/tekenaar niet moet proberen om alle touwtjes zelf in handen te houden. Na De Piraten van Barataria heeft Franck Bonnet zich losgewrikt van scenarist Marc Bourgne en trekt verre horizonten tegemoet met nieuwe overzeese avonturen. Nu volledig op eigen maat geschreven. Helaas is er geen enkele redacteur die hem terechtwijst op de toch wel saaie benadering van het bootsleven. In Aan land heersen vaak strengere wetten dan op zee dramt Bonnet maar door, wil het zo accuraat mogelijk beschrijven met tal van voetnoten (waarom de ene keer wél onderaan pagina en de andere keer achteraan bij het glossarium, er zit geen lijn in). Alsof je een avontuurloze documentaire bekijkt. Dus, Franck, haal d’r een scenarist bij om je liefde voor het scheepsjongenswezen in te tomen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *