Een uistekende zet van Pieter de Poortere om in dit Van Eyck-jaar Vlaanderens Primitieve trots extra in de digitale verf te zetten met een Where is Wally-achtig zoek- en kijkboek propvol culturele referenties. De Monument’s Men, Harold Lloyd, John Massis, Monty Python, alles zit hem in de details met hier en daar ook weerkerende fenomenen (de man met het verdwenen paneel onder de arm, Adam en Eva), die hoewel niet in het boek apart staan aangegeven, je toch prikkelen om al dan niet met een loep naar te zoeken. Onmogelijk om alle allegorie├źn of verwijzingen zelf te kennen (tenzij je in de Poorteres brein kan kruipen), dus een alomvattend overzicht kan nooit kwaad. Begin er zelf dus al maar aan.

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *