Willem Ritstier verwoordt waar vele ouderen mee worstelen: hoe moet het nu verder wanneer je in een nieuwe situatie terechtkomt na een onvoorziene of ongeziene breuk. Bij Ritstier is die scheiding veel drastischer en dramatischer geweest, de dood van zijn vrouw hakte relationeel hun versmolten zielen in twee, behoorlijk anders dan bij een scheiding. Dat verschil komt tijdens het daten vanzelfsprekend aan bod, Ritstier had absoluut niet gekozen voor deze levensontwikkeling. Opstaan… en doorgaan is de lichtfilosofische afspiegeling van hoe je de draad alsnog kan oppikken waarbij je beseft dat je eigen leven niet eindigt en er alsnog het beste van moet maken. Niet enkel voor je kinderen, ook voor jezelf. De gezichtsloze personages maken het identificeren makkelijker, je zal sommige situaties wel herkennen. Opstaan… en doorgaan, therapeutisch voor lotgenoten.

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *