Om Marshal Bass nu te bestempelen als een heerlijke, gitzwarte komedie, neen. De reeks is allesbehalve een satire met de olijke, vrolijke zwarte detective die al het raciale geweld relativeert. De laatste pagina’s tonen het nog eens duidelijk wanneer River Bass zich met alle mogelijke transportmiddelen verplaatst. Da’s pas de manier om te tonen hoe je als persoon vanwege je huidskleur wordt behandeld. Het verhaal is zoals steeds atypisch, geen grootse thriller met verrassende plotwendingen. Geen superheld die nog voor hij bedreigd wordt zijn tegenstanders verschalkt. Wel eentje die vaak moet ondergaan wanneer hij zich in het hol van de leeuw waagt. Als vervolgverhaal eindigt De engel van Lombard Street met een knaller.

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *