Helaas kunnen Mordillat en Prieur het drieluik niet even groots en intrigerend als de voorgaande delen afsluiten. Voorheen lag de klemtoon op het historische mysterie, de aanzet tot het creëren van dit relikwie, de misleiding van honderdduizenden gelovigen op een commerciële manier via pelgrimstochten uit te buiten. Nu bevind je je in het heden en word je geconfronteerd met een provocatieve interpretatie waarbij een deel van de goegemeente deze insteek niet wil en kan aanvaarden. Dat terwijl er eentje maar al te graag in een slachtofferrol geduwd wil worden. Interessant om het dilemma voor te leggen en je uit te dagen er een standpunt over in te nemen. Alleen ontkrachten de auteurs hierdoor de originele insteek. Eric Liberge zorgt nog voor het visuele schouwspel en leeft zich in grijstinten spectaculair uit. Is dit hun manier om The last temptation of Christ te evenaren?

6,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *