Hums fascinatie voor Fred blijft verbazen, al dwingt zijn consequente voortzetting wel bewondering af. De Fred-cirkel is rond, nu kan hij beginnen met de uitverkochte delen te gaan herdrukken. Als er tenminste voldoende vraag naar is. Dit langgerekte kortverhaal in een pre-Philemon-tijdperk toont de fantasierijke insteekjes van Fred, met het magische water dat mens en dier, en zelfs dode objecten, doet zweven. Toch wel raar dat Kareltjes sterk op Philemon gelijkende vriend van de bron drinkt, nipt of zijn dorst laaft en toch ter plaatse blijft trappelen. Tussen de letters is leesbaarder dan het quasi gelijktijdig verschenen Maan Kanaal. Toch blijf je op je honger zitten en is het vooral een fantasierijke spielerei. Zweef mee Tussen de letters van de Atlantische Oceaan.

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *