Dat Arcadia niet alleen echte oudjes opdist, bewijzen ze met De Duivels van Alexia en ook de onlangs verschenen gloednieuwe Archie Cash. Bovendien met extra troef dat het in kleur gedrukt wordt en dat voor dezelfde prijs. Al moet je die relatief hogere erbij nemen. Beter dit dan niks! Het zesde deel vraagt alleszins om een vervolg, al sluiten Alexia een co toch een hoofdstuk af met de tweestrijd van Gabriël. Duivelsbezwerend in een licht chaotische wereld, Dugomiers scenario is niet altijd even coherent en glashelder. Ers’ stijl blijft een vreemde eend in deze realistische bijt, het verzacht de zwartgallige ondertoon alleszins. Huilen doe je niet met Tranen van bloed, wel huiveren. De Duivels van Alexia, een opvallende reeks waarin de flinterdunne grens tussen goed en kwaad makkelijk vervaagt.

6,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *