De western is terug in, dus stort elke uitgever zich op het genre om zijn plek in de winkelrekken te bemachtigen. Saga zag de mogelijkheid om de revolverhelden uit Mondo Reverso zich eigen te maken, ongetwijfeld zonder dit bizarre kunststukje gelezen te hebben. Want deze van de pot gerukte, doldwaze niet te klasseren komedie is totaal acommercieel en past niet in het brave rijtje van eender welke uitgever thuis. Tenzij je Fluide Glacial heet. Subliem getekend. Bertail is een lijnenkunstenaar die met een monotoon penseelpalet de achtergronden wondermooi inkleurt. Overweldigend. En dan dat hilarische politiek incorrecte verhaal waar elke doorsneelezer over struikelt, de omgekeerde wereld van Mondo Reverso nestelt zich in jouw huiskamer. Mondo Reverso is een parel, eentje ongetwijfeld voor de zwijnen.

9/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *