Hub houdt van exotisme en doorklieft de planeet. Na het Verre Oosten met een novelle die zich in het andere eind van de wereld afspeelt met een totaal andere cultuur als onderwerp waar nog minder van geweten is. Het is er eentje waar je moeilijk uit geraakt, of eerder Hub die er niet in slaagt om je volledig in de cultussen in te wijden. Je geduld wordt danig op de proef gesteld dat je interesse halfweg verwatert en je gedachten afdwalen. De balans tussen het (on)gewild instructieve (hoe het er indertijd aan toe ging) versus het detectivegegeven, helt te veel naar de eerste pool. In Hubs hoofd mag het dan allemaal vanzelfsprekend zijn, op papier leest dat niet zo. Berg-Schaduw is dan wel dik, je begrijpt waarom dit eerste luik als geheel gepubliceerd werd. Het zou wel eens jouw interesse na 48 pagina’s kunnen hebben verliezen. De Slang en de Speer, stroef en hermetisch.

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *