Dat kinderen vastzitten in het stramien van ongecontroleerde kindertekeningen vol fouten, is logisch. Dat volwassenen denken zich te moeten inleven in deze non-stijl om het voor de kleintjes herkenbaar te maken, is een onderschatte fout. Marieke van Ditshuizen is kinderboekenillustrator en voelt zich geroepen zich ook aan een strip te wagen. Fout. Strips zijn een ander genre en vragen ook enige kennis van zaken. Schrijver Jorgen Hofmans is van alle markten thuis en kan het ook niet laten hierin zijn kans te wagen. Weer eentje die de gelimiteerde mogelijkheden van échte stripmakers beperkt. Superteek! bevat het leuke idee dat het kind ervoor zorgt dat het hele gezin behoed word van verder medisch onheil, de benadering blijft infantiel en amateuristisch. Zo krijg je het niveau van de jeugdstrip niet opgekrikt. Daar is vooral uitgever Zwijsen verantwoordelijk voor.

5,5

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *