Liefhebbers van Batman-comics herkennen de iconische cover van Frank Millers The Dark Knight returns waarmee de artiest in de jaren tachtig van de 20ste eeuw uitpakte, dertig jaar later sijpelt zijn invloed nog steeds door. In deze vierde Dog Man laat Dav Pilkey zijn Ten Oosten van Eden-fantasie de vrije loop. Hoe literatuur verwerken in een kinderavontuur, enerzijds geeft hij zichzelf daarmee straatcredibiliteit, anderzijds maskeert hij dat als dusdanig dat je al goed moet wroeten als kind om dat te onthullen. Gelukkig legt Pilkey het er in de intro vingerdik op. Zoals Geronimo Stilton het spel met de belettering als ‘running gag’ heeft, zo wordt Dog Man een paar keer in het boek verblijd met de Omsla-no-scoop, de lezers weten wel wat dat is. Je verwacht je er te gepaste tijd aan. Voor de tekenstijl moet je het niet doen, een Kabouter Wesley waardig. Jammer dat Pilkey gaat voor grafische kwantiteit in plaats van kwaliteit.

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *