Een intrigerend portret van een man die een gewichtig geheim met zich meedraagt om deze zware last op een sarcastische manier verwerkt in zijn attitude. Ducoudray graaft in het prostitutiemilieu en legt daar enerzijds lieflijke, anderzijds schrijnende taferelen bloot. Die tegenstrijdigheid leest onwennig en geeft ook geen aanknopingspunten met de karakters. Meneer Jules schippert en balanceert tussen twee genres. Het intimistische, verterende, psychologische lijkt de overhand te dragen, terwijl een misdaadgegeven sluimert. Helaas kiest de scenarist voor een crimineel actie-einde en boet de plot aan kracht in. Van twee walletjes eten, niet goed. Monin steekt een mooie zachtheid in de tekeningen, artistiek graphic novelachtig. Schoon.

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *