Hoe groot is het onderscheidingsvermogen van een kind, kan een lezertje een onderscheid maken tussen gestileerde tekeningen en uit de losse pols kribbels? Vraag je hen zelf een verhaaltje aan het papier toe te vertrouwen, dan zal dit stijlkundig dicht aanleunen bij Dav Pilkey’s Dog Man. Rudimentair, buitenproportioneel, vluchtig en allesbehalve anatomisch correct. Noem het artistieke vrijheid of het zich inleven in de geest van het beoorgde publiek. Voeg daar dan nog – zoals bij Geronimo Stilton de typografie – een extra gadget bij zoals de “omsla-o-scoop” en je hebt iets dat kinderen mateloos intrigeert en fascineert. Het werkt alleszins in het schattige, kattige hondenuniversum van Dog Man. Amusant.

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *