Lang zal het niet duren of Netflix spuwt de film van Enola Holmes uit. Nancy Springers tienerromans adapteren het Sherlock- recept van de overintelligente detective die op avontuur vertrekt om de mysterieknoop van de verdwenen moeder te ontwarren. Serena Blasco doet het op haar manier en verstript naar beste kunnen. Haar grafiek wijkt af van het klassieke realisme, geen zwarte inktlijnvoering, alles in kleur gepresenteerd met een cinematografische insteek. Ze weet wat kadrages zijn en hanteert de ‘camera’ om beweging en dynamiek te creëren. Perfect is de strip niet, de intensiteit van De vier van Baker Street ontbreekt, maar je gaat mee in Enola’s gezwinde ontdekkingstocht. Hoeveel jongeren kunnen zich niet inleven in het avontuurlijke, rebelse temperament van de jongedame, eentje die zelfs tegen Mycroft en Sherlock durft in te gaan! Span het detectivecorset strak aan, hier komt Enola.

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *