Wow, uitgever Dark Dragon trakteert met volwaardige 64-pagina strips, zijn alle drie de delen even gevuld? Om de koopkracht te spreiden netjes opgedeeld in boeken van 9,95 euro. Da’s finaal toch vergelijkbaar met de integrale edities van Lion nog niet zo lang geleden. Eindelijk nog eens grafisch en inhoudelijk een interessante Batman-piste. Sean Murphy mag alles, én het verhaal én de tekeningen afleveren. Viriel duister met veel zwart gevuld, strakke arceringen en een lijnrechte, hoekige inktvoering. Esthetisch mooi, een stukje Sienkiewicz flakkert op. Je moet al iets meer thuis zijn in het Batman-universum met al de protagonisten en tegenstanders die opduiken, maar de uitgediepte tegenstrijdigheid tussen de genezen Joker en de afvallige vigilant biedt mogelijkheden die je eerder al zag in Dark Knight-klassiekers. White Knight intrigeert, je nieuwsgierigheid wordt meteen bevredigd, gelijktijdig verscheen immers deel 2.
27-09-2020

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *