Hoe kom je erbij om elf 24 hour comics te gaan bundelen? Van de gelegenheid gebruikmaken nu Wasco de Stripschapprijs gekregen heeft om eerder (op grotere schaal) onuitgegeven werk toch te publiceren. Interessant? Voor de liefhebber. Als het Stripschap zich meer artistieke waardigheid wil aanmeten, dan komen ze hier op het juiste terrein terecht. Of je hiermee echter een lezerspubliek warm maakt? Neen. Een 24 uur comic, hoe gedisciplineerd je er ook aan werkt, het resultaat ervan is meestal amateuristisch, leest als een vluggertje en moet als dusdanig beschouwd worden. Nochtans kadert Wasco dat achterin perfect, met volle overgave zich elk jaar weer uitzinnig uitleven in een vierentwintig uren durende creatiemarathon. In hoeverre denk je dan nog helder? Heb je het verhaal voldoende uitgespit? Kies ik voor minimalistische tekeningen of ga ik voor fijnbesnaard lijnenspel. Helaas vervaagt al vrij snel je interesse en is het haast onmogelijk om in het brein van de artiest te belanden om enigszins mee te reizen op diens (donkere) wolk. Door Alles leeft en 10 Andere Verhalen vloeit een stuk van je leven weg. Want dan mag Wasco het medium als oerconservatief bestempelen waar het moeilijk overleven is als kunstenaar, er is meer nodig om dit als dusdanig te klasseren.

5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *