Jeugdreeksen, ze zijn zeldzaam vergeleken met al wat verschijnt, dus nieuwe avonturen moet je koesteren. Met een troep kinderen die schipbreuk lijdt en op een onbewoond eiland strandt, dat biedt ontginningspotentieel. Brrémaud en Chanoinat maken er weinig beschrijvende woorden aan vuil en geven hen meteen de vuurdoop. De groep is nogal uitgebreid, dus het inlevingsvermogen (vergelijk met de Lulu’s) wordt daardoor beperkt. Tenzij je je net met dat ene karakter identificeert. Gelukkig zorgen de schrijvers voor voldoende entertainende actie zodat zowel de ‘survivors’ (overlevenden klinkt drastischer) als de lezer hun avonturen geboeid ervaart. Hamo hanteert een kinderlijke stijl die perfect past bij het jeugdige thema. Dit eerste deel van Twee jaar vakantie, een goed begin.

6,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *