Soul Food Comics voedt je ziel met minder lichte kost. Socio-politieke thema’s durven wel eens aan bod te komen, zo ook in Alle dagen ui. Tranen in de ogen krijg je er niet van, wel is het een goede oogopener waarin een stuk van het asielaspect eens uit de doeken wordt gedaan. Volg het traject van de idealistische Saied die zijn ‘geluk’ wil beproeven in een ander deel van de wereld waar het zogezegd beter zou moeten zijn. Een jaar is hij van zijn leven kwijt om te belanden daar waar hij vertrok: nergens. Vooral de luchtigheid waarmee Carrot de uitjes schilt, zorgen door een zekere draaglijkheid. Je wordt niet voortdurend overspoeld door frustratie en pathetiek, de vingerwijzingen naar het systeem komen als vanzelfsprekend naar boven drijven. Nochtans had Alle dagen ui een kaakslag kunnen zijn als Carrot diepgravender tewerk was gegaan of langer zou stilstaan met de deprimerende strijd van Saied. Desalniettemin: verdienstelijk.
08-06-2020

6,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *