Oké, Callixte, jij mag je ding doen, maar dan moet je af en toe ook in de pas lopen en een opdracht aanvaarden. Is dat de reden waarom de artiest zijn ‘babes en cars’-onderwerpen verruild voor een thrillerdetective? Qua tijdsgeest past zijn klarelijnrealisme als decor. Statig en een beetje afstandelijk, ondanks de hoogoplopende geacteerde emoties. Het Agatha Christie-recept is gekend, hoewel de hedendaagse generatie er waarschijnlijk geen Poirot-kaas van gegeten heeft. Wat blijft over: de bevestiging voor de Christie annex Poirot-goeroes. Theatraal opgevoerd volgens het recept van steeds wisselende verdachtmakingen. Al heb je zelf bepaalde vermoedens die onderuit gehaald worden omdat Christie je aan het lijntje houdt. Moord op de Nijl: clean, te clean. Mister Proper heeft er een concurrent bij.
14-09-2020

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *