Menig dweept met de geschriften van Pieter van Oudheusden, nochtans is er amper iets dat literair beklijft. Zo ook deze Posthumus, een hermetische evocatie vol fragmenten uit Schuberts kortstondige leven. Eerder voor ingewijden, als buitenstaander kom je achteraf meer te weten over de figuur Schubert dan in de strip zelf. Want daarin proberen van Oudheusden en Janssen vat te krijgen op de liederlijke, gebroken figuur van de componist die geplaagd door deliriums, geldgebrek en onbeantwoorde liefdes in een steeds dieper dal terechtkomt. De passie voor het muziekgenie zwelt niet op, enkel emoties van irritatie. Posthumus nodigt niet uit om het leven van de muzikale weldoener verder te ontdekken. Er zit geen muziek in.
12-10-2020

5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *