Netjes in het groen afgeschilderd, Guust laat de groene gedachte in dit album overheersen zonder rekening te houden met de nodige houtkap voor deze realisatie. Gilles Dalle is de documenterende commentator van dienst en geeft een chronologisch overzicht van hoe de mens ecologisch evolueerde. Leuke fait divers. Heel af en toe heb je toch weer het gevoel een illustratie nooit eerder gezien te hebben (pagina 8-9), misschien door de andere presentatie. Een Guust lezen kan nooit kwaad, in welke context ook.
06-08-2020

6/10

2 Replies to “Een flaterend milieu”

  1. Reactie op flaterend milieu dd 15/10/2020 : ***
    Versie dd 5/06/2009 : **1/2 : De behoorlijk zwakke cover dekt de even zielige lading. Guust in het milieu? Zijn onwaarschijnlijke uitvindingen verhogen beschamend de uitstoot van CO2. En inderdaad, naar het einde toe rept de flateraar zich om diertjes in nood te helpen, ten koste van… In plaats van een stevige folder samen te stellen die ze her en der uitdelen, moet zo nodig een verkoopbaar boek samengesteld worden. Lachwekkend is het eerst didactische stukje over de ecologische bezorgdheid. Zonder echte duiding wordt het ongeloofwaardig. Wat is immers de ware reden dat de honderden Indische inwoners protesteren tegen het omhakken van x-aantal bomen? Om een grondige bewustmaking bij het grote publiek teweeg te brengen, hadden ze beter gekozen voor Franquins pessimisme uit Zwartkijken.
    Met vriendelijke groeten, Stefaan

    1. Uiteindelijk ligt het verschil in beoordeling relatief dicht bij elkaar. 5/10 (tussen gewoon en goed) en 6/10 (gewoon goed). Is nog redelijk consequent. 🙂

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *