Een grafische roman die voldoet aan de verwachtingen. Ten eerste moet je dik zijn en vormelijk afwijken door het kleinere formaat. Check. Kies voor artisticiteit en een vloeiend lijnenspel met summiere kleuren. Check. Maar vooral, vergeet inhoudelijk niet om bij tijd en stond een gevoelige snaar te raken, uit het diepst van het hart de levenslijn verwoorden en uitbeelden. Check. Ja, Aj Dungo doet het in dat opzicht perfect en zal de bevredigde graphic novel-liefhebbers voeden in de illusie. Goed voor hen. Echter ben je kritischer, dan vallen de leegheid en het nihilisme vooral op. De grafische bloedarmoede die op het eerste zicht esthetisch oogt maar die toch té klinisch is om enige warmte uit te stralen. En dan het verwrongen verhaal om de bevrijding van het surfende golvenspel te koppelen aan de lijdensweg van Kristen. In golven, zeemzoet vals.
12-10-2020

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *