In De Mentors laat Zidrou behoorlijk wat interessante ballonnetjes op, wat als er toch nog Messiassen op deze aardkloot rondlopen met een Goddelijke kracht. De thriller wordt gevoed vanuit het standpunt van verschillende draagmoeders die onbevlekt ontvangen werden. Waar Zidrou de mist in gaat, is de alomvattendheid die in de beperkte ruimte van twee albums onvoldoende uitgespit kan worden. Hoe het met de rebelse protagoniste afloopt, daar heeft hij wel een oplossing voor, maar het grote plaatje dat zich erboven afspeelt, wordt beperkt tot een Truman Show-achtige oplossing. Het komt wel vaker bij de scenarist voor: onvoldoende uitgediepte frisse ideeën. Met Porcel heeft de auteur een instrument dat alles geloofwaardig overbrengt. De Mentors, vooral intrigerend.
17-09-2020

7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *