Hopsakee, in de categorie professionele papierverkwisting kan deze absurdistische, nihilistische strip tellen. Stefan van Dinther speelt met de grenzen van het medium, doorbreekt de kadertjes zoals het honderd jaar geleden al gedaan werd. Een Krazy Kat après la lettre met twee slungels die surreëel het realisme doen vervagen. Fascinerend is het wel, vermoeiend evenzeer. Misschien komt dat vooral door het gebrek aan esthetische fijnzinnigheid. Originele ideeën zelf zijn niet voldoende om het lijnenspel te verantwoorden. Net als de kleurtonen die accenten toevoegen. Het ondefinieerbare iets is echter onvoldoende om dit pseudo-intellectuele spel te opwaarderen. Onopvallend verdwijnt Man & Kerel in de annalen van het niets.
08-06-2020

5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *