Met een veelbelovende, sfeervolle cover creëer je interessante verwachtingen. Het is vooral illustratrice Brancati die deze niet inlost. Haar vluchtige animatiestijl is iets te oppervlakkig en mist een stukje finesse in de afwerking van, onder andere, de decors die zeer rudimentair zijn en ook de inkleuring die persoonlijkheid mist. Die vormelijke beperking zit ook in het scenario. In principe had Davide Cali alles in één boek kunnen stoppen, want de ellipsen in het verloop eisen van de lezer mee te ‘springen’ in de open overgangen. Veel wordt als vanzelfsprekend aangenomen, mede door de ingenieuze initiatieven van de kinderen. Ravencroft 1 en 2 lezen wel als een speelfilm, vlotjes voorgekauwd waarbij jij enkel de popcorn zelf moet bij maken. En toch heeft de reeks iets magisch genietbaar, net omdat kinderen mee op schok worden genomen in dat ophelderingsavontuur. Voor jongeren, te lezen.
18-10-2020

6,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *