Over De stralende meteoor: het verhaal van de onzichtbare man ofte hoe dit in criminele kringen tot een voordeel omgebogen kan worden. Met Piet Pienter en Bert Bibber die van de regen in de drop belanden terwijl ze, in alle eerlijkheid, het recht willen laten geschieden. De domme politieman, de verstrooide professor, de grote mond van Bert vol vertrouwen dat hij zijn versterkingspillen te pas en te onpas kan gebruiken. Niet opzienbarend qua verhaal, een weglezertje in de beperkte klare lijn-stijl van Pom.Over Avontuur in San Doremi: eerste albumuitgave 1959, heruitgave 1998. Had vzw Mannekesblad ook niet een editie uitgebracht? Uitgeverscensuur. Een gevarieerd avontuur dat alle richtingen uitgaat. De detective focust zich op de verrader, wie is degene die van binnenuit informatie aan de grootste rivaal van de president doorspeelt? Piet Pienter en Bert Bibber zijn onvervaard nu de kordate Susan verdwenen is. Avontuur in San Doremi, gevarieerd, helaas door al het bochtenwerk langdradig. Over Storm over Akhabakhadar: Pom, meester van het ritme, kampioen van de beweging, perfectionist in anatomie, verknocht verteller van verrassende verhalen, zo zal de doorsnee-Piet Pienter en Bert Bibber-fan de auteur beschrijven. Nochtans is Storm over Akhabakhadar zo hoogstaand niet. Veel achter de feiten aan hollen met hier en daar een vleug humor. En over De Anti-Zwartekracht-Generator: Professor Kumulus vindt iets geniaals uit waar natuurlijk heel wat gegadigden voor zijn. Wat volgt is de klassieke diefstal, het terugvinden, het weer verliezen, gedeeltelijk recupereren en blabla… Een straatje zonder eind. Pom valt eerder op door de accuraatheid waarmee hij telkens de wagens realistisch weergeeft (de VW Kever), helaas gaat de rest hem minder goed af.
12-10-2020

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *