Een nacht op Berghof had helemaal een Zimmerspiel moeten blijven, volledig gefocust op de bewuste aanvalsnacht, maar dan vanuit Hitlers standpunt in zijn voorAlpse uitvalsbasis. Hoe de (geesteszieke) man zichzelf verder in de nesten werkt terwijl de wereld rondom hem ineen stuikt. Falba maakt het voor de historici extra aantrekkelijk door natuurlijk ook de chaos te velde te volgen. Hoe beide kampen de evoluties ervaren en proberen erop te anticiperen. Een nacht op Berghof leest gezwind en geeft een sterk beeld van de vele fouten die gemaakt werden waardoor de wind voor de geallieerden iets gunstiger ging liggen. Davide Fabbri versterkt het oorlogsdrama met een strak realisme. Uiterst genietbaar.
21-10-2020

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *