De strijd tussen mens en dier. Wie gedraagt zich het meest als een beest? Terwijl graphic novellisten verzwelgen in het verdriet des mensen, keert Rochette terug naar de pure natuur. Twee helden, twee tegenpolen, beiden beschermers of afbakenaars van hun territorium. De tweestrijd is beklemmend, je verkilt in de weidse sneeuwvlaktes, rilt tussen het opstijvende ijs en krijgt zelf een hongergevoel na zovele dagen afzondering. Je hebt geen spectaculaire Liam Neeson uit The Grey nodig om dit te bereiken. Rochettes grafiek is rauw, gestileerd en uiterst geraffineerd vol esthetiek. Zo eentje die kan tekenen én een perfect intieme grafische roman weet te vertellen en te tekenen. Ondanks de barkoude weersomstandigheden, krijg je het er toch warm van.
12-10-2020

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *