Dark Dragon Books dist eerder werk van Javi Rey op nu de artiest enigszins verraste met het aangename Violette Morris. Wederom zonde dat zo’n strip ons indertijd ontglipte omdat Dupuis en haar Nederlandstalige handelspartner er geen heil in meer zagen om Girouds verdere familieGeheimen in onze taal verder uit te brengen. Een gemis, want zelfs een mindere Giroud is nog altijd een goed boek! Zelfs met een oorlog die de jouwe niet is (de Spaanse burgeroorlog) als achtergrond, met een heldhaftige verzetsstrijder als hoofdrolspeler, weet Giroud de tragiek er op een heerlijk pijnlijke manier in te vervlechten zonder dat het gekunsteld overkomt. Passie, drama en tactiek, bevrijdend is de openbaring van El Libertador. Javi Rey voelt zich thuis in deze heroïek.
12-10-2020

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *