Gelukkig slechts 20 euro met gesigneerde ex-libris erbij, voor BD Must-uitgaven betaal je over het algemeen 10 euro extra, een bedrag dat niet zou overeenstemmen met de inhoud ondanks het extraatje. Jammer dat het boek niet meer schutbladen bevat, de schetspagina’s zijn het interessantst. Ze maskeren de onvolmaaktheden nog in Ewings inkting en vooral inkleuring. Het twintig pagina’s tellende verhaal Het geheim van de Samoerai is buiten het klassieke, oubollige scenario nog genietbaar. Het toont dat Garen Ewing potentieel heeft en zich goed thuisvoelt in die klare lijnstijl. Hij verliest net wat van zijn kwaliteiten eens de kleuren vol effectjes het geheel over’schaduwen’. Een onderhoudende brokje amusement. De oudere werkjes Het Zwaard van de Waarheid en De Gordel van Polly Hipple zijn echter boekvulling en maken duidelijk dat Garen Ewing de maturiteit nog niet heeft om de ligne claire te beheersen. Jeugdzonden in een groeiproces, moeilijk als volwaardig te beschouwen.
18-10-2020

5,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *