Wat een pijnlijke lezing die je steeds aan een déjà vu doet denken. Waar heb ik dat eerder gezien? In The Champions 30. Uitgever Kennes herdoopt Gürsels grappen in een gloednieuwe reeks, helaas zijn de grappen even belegen. André Lebrun levert de ‘verhalen’ aan, The Champions verandert van stijl en wordt eerder een Pinanti United of Voetbalgek waarbij de grap gekoppeld wordt aan een introducerend gegeven binnen de voetbalclub met de overenthousiaste voorzitter, een vaak aan het bier lurkende trainer, een slechts sporadisch winnende ploeg. Het helpt Gürsel alvast om eens te veranderen van insteek. Helaas kent Lebrun de knepen van het vak niet, een gag opbouwen is hem onbekend. De pointe is vaak puntloos. Resultaat: veel blabla zonder dat er gescoord wordt. Net als op de cover van Voetbal maniacs Kids 1: een rode kaart voor ‘foul play’ mag gerust getrokken worden.
18-10-2018

4/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *