Karolina Szejda neemt de midlife crisis van haar vader als onderwerp, diens vijftigste verjaardag blijkt toch wel erg moeilijk te slikken, de nood voor een carrièrewending dringt zich op. Product van het LUCA School of Arts, de Nederlandstalige kunstschool in Brussel met een tak in het stripwezen, treedt Szejda te makkelijk in de voetsporen van haar docenten Judith van Istendael en Ilah. Je kent dat wel, het non-tekenen als basis. Alsof de grondbeginselen startend bij de anatomie nooit aan bod zijn gekomen, alsof het kopiëren van een beletteringsstijl uit de losse pols voldoende is om grafisch interessant te zijn, alsof verhaalstructuren nooit eerder werden bedacht en je ook hier ongebonden de faits divers aan elkaar kan rijgen. Karolina heeft nog een lange weg af te leggen en zal zich los moeten koppelen van hetgeen ze aanleerde of de volgende tram zal zijn bestemming nooit bereiken.
08-11-2020

5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *