Hé, heb je dit al niet gelezen? Wel als je de gebundelde versie eveneens bij Kennes uitgegeven reeds gelezen hebt. Nu kiest voor de uitgever voor het reguliere Europese formaat om tienermeisjes te vermurwen. Doen! Verloren is een opeenvolging van anekdotische ontboezemingen. Onafhankelijkheid, liefde, vriendschap, eenzaamheid, verraad, gevoelens, kortom het tienerleven in een notendop. Een tegenhanger van Mooie Navels is Léa Olivier niet, zoals Girard-Audet het meisje representeert in realistische situaties staat zij nog dichter bij de lotgevallen van de jeugd. Charmant en ontwapenend, Alcante weet de papieren gedachten in stripvorm goed over te brengen. En Ludo Borecki gebruikt daarvoor een efficiënte tekenstijl. Visueel niet groots, zelfs in deze vorm iets te uitvergroot met veel te volle tekstballonnen (ze gunnen weinig rustmomenten) wel treffend genoeg om mee te leven met Léa’s lief en leed. Heel leuk.
18-10-2020

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *