De negende al en je merkt dat Achdé zienderogen verslapt om de grote Morris te evenaren. Plaat 39, kader 3 is ronduit beschamend. Het anders invullen of een groter kader vormen op zich geen probleem, het is Lucky Luke zelf die zijn identiteit verliest (Lucky Luke met love handles). En ook met de karikaturale nevenpersonages gaat Achdé zijn gang. De opvoering van Bass Reeves wordt onvoldoende uitgebuit. Stripliefhebbers kennen hem reeds van Marshal Bass, het is niet zijn andere karakter waaraan je je stoort, wel de rol die hij toebedeeld krijgt. Als mede-acteur op de cover verwacht je dat hij een sleutelrol zal spelen, Bass’ bijdrage is minimaal. Scenarist Jul maakt van de gelegenheid gebruik om het Zuiders racisme in de Verenigde Staten te accentueren met pluisjes katoen.
06-11-2020

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *