Gelukkig slechts het einde van deel 1, anders zou het educatieve van Servais compleet ineenstuiken. De geschiedkundige overschouwing van de mens die zich laaft aan de geest van een wolf, zonder mededogen tegenstanders uitschakelend, als alfamannetje de hoogste plek in de roedel opeisend, schuw vanop de achtergrond optredend. Een goed gevoel bezorgt de strip jou niet, Servais prikt extra geïrriteerd hard met de vinger in de wonde. Het zorgt voor een onwennig gevoel, jij deels verantwoordelijk voor het verkloten van deze aardkloot. Welke weg slaat de auteur in? Neemt het fictieve de overhand (hopelijk zonder al te veel magisch-realistische trucjes) of wordt het doemdenken nog meer versterkt met het menselijk falen om de planeet verder te vrijwaren van de ondergang. Boeiend.
08-11-2020

6,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *