Wat een geluk dat Kennes zich ook toelegt op een Nederlandse vertaling van Bolle, al was het maar omdat Steven Dupré uit de Lage Landen komt en daardoor een thuismatch speelt. Nochtans is Bolle deels bizar qua setting. Hoewel schools vertrouwd, speelt het zich af in Canada. Niet dicht bij huis dus. Door echter het stoute, rebelse karakter van middelbaar schoolleerling Bolle zit je met heel wat kenmerkende reflecties die overal ter wereld eveneens de kop op steken. Dit tweede deel is een verjongde versie van The breakfast club, het gewaagde spelletje om de school even buiten de uren op stelten te zetten. En zelfs al is Bolle verre van onschuldig, hij gebruikt Tristan al te vaak als pispaal, de situaties voelen zo herkenbaar aan en maken je des te betrokken. Grappig, gevarieerd en goed. Te lezen, zowel jong als oud.
08-06-2020

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *